Iedere (geestes)ziekte heeft een aantal belangrijke gezonde componenten en mogelijkheden. Ziek zijn wil niet zeggen dat mensen niet gezond kunnen func tioneren. Vaak ziet men dat de ziekte op het ene levensgebied veel neemt, maar op het andere levensgebied des te meer geeft. Ook kan de ziekte veel gezonde potentie met zich meebrengen. Wanneer we mensen kunnen leren hun ziekte beter te hanteren zal dezelfde ziekte als bron van ‘gezondheid’ ervaren worden.
In dit boek wordt duidelijk dat diagnostiek en behandelplanning op ‘ziek’ en op ‘gezond’ niveau elkaar veel te bieden hebben. Het boek behandelt de begeleiding van dat therapeutisch leerproces en is op gebouwd uit drie delen.
In het eerste deel krijgt de lezer een kader aangereikt: een filosofie over het therapeutisch leerproces en de achtergrond van het therapeutisch handelen die de basis vormen voor het tweede deel.
In deel twee worden de persoonlijkheidsstructuren behandeld. Ze worden steeds begeleid door een persoonsbeschrijving die aansluit op een gespreksverslag van een therapeutische zitting. Gekoppeld aan de diagnostische gegevens worden ideeën aangedragen die van belang zijn voor de behandelplanning.
In deel drie tenslotte wordt de uitwerking besproken van enkele thera peu tische technieken die in het therapeutische leerproces vaak aan bod komen.
Het boek is bedoeld voor de (therapeutische) praktijk. Het richt zich op the ra peu ten, hulpverleners, begeleiders en opvoeders. Het is toegankelijk voor iedereen die zich professioneel met begeleidingswerk bezighoudt.
Uitgangspunt in dit lijvige boek is dat elke (geestes)ziekte componenten bevat die gezond(er) functioneren mogelijk maken. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel plaatst de auteur zijn visie over het therapeutisch leerproces in een theoretisch -filosofisch kader. Het tweede deel behandelt de onderscheiden persoonlijkheidsstructuren. De diagnose wordt telkens gekoppeld aan aspecten die van belang zijn voor de behandelplanning. Deel drie bevat een beknopte uitwerking van een aantal therapeutische technieken die in het therapeutisch leerproces vaak aan bod komen. De auteur is psychotherapeut en heeft ruime ervaring op het gebied van onderwijs, organisatiebegeleiding en hulpverlening. Hij publiceerde eerder boeken op het gebied van begeleiding en persoonlijke ontwikkeling en heeft een bedrijf dat zich toelegt op het ondersteunen van mensen in hun werksituatie en in hun persoonlijke leven. Een goed geschreven en praktisch boek voor hulpverleners, begeleiders en therapeuten op het terrein van de psychopathologie, diagnostiek en behandelplanning. Bevat uitgebreide literatuurlijst. Deze derde druk bevat een nieuwe toevoeging over persoonlijkheidsstructuren.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account